Engasjement

Engasjement for koronakrisen i 2020

I løpet av våren har vi gitt 500 000 svenske kroner til forskjellige organisasjoner som for tiden kjemper mot koronaen på en eller annen måte.

Røde Kors (Sverige, Norge, Danmark og Finland)

Vi bestemte oss for å donere 50 000 kr til Røde Kors-organisasjonene i Norden som et startskudd på vår stiftelse under COVID-19. Vi håper at disse bidragene hjelper på en god måte.

Redningsoppdraget Gøteborg

Mange hjemløse i Gøteborg er ekstra sårbare i disse tider og har ikke muligheten til å vaske hendene flere ganger om dagen. Takket være Redningsmisjonen kunne de lage små sett med vann, såpe og papir som de hadde med seg da de hentet morgenkaffen på en av kafeene i byen som tilbyr kaffe hver dag. Muligheten til å vaske hendene og holde deg ren nå ble mye enklere.

Takk Maria og Lars for tipset ditt!

Se sertifikat

WeFightCovid

Vi er glade for å kunne hjelpe det svenske helsevesenet som står overfor en nasjonal krise og trenger all hjelpen det kan få. WeFightCovid mobiliserer enkeltpersoner og selskaper til å støtte svensk helsevesen for å bekjempe koronaviruset. Situasjonen er alvorlig og alle kan hjelpe med for eksempel transport, lunsjbokser, verneutstyr etc.

Takk Anders for tipset ditt!

Se sertifikat

BRIS

Vi valgte å støtte BRIS i disse tider hvor mange barn som er sårbare blir enda mer utsatt. BRIS kjemper hver dag for et bedre samfunn for barn. Samtalene til BRIS har økt med 30 prosent i løpet av koronaen og oppfordringene til vold i hjemmet har økt med 50 prosent. Hvis vi kan bidra til at flere kuratorer blir ansatt for å være der for disse barna, er vi mer enn glade for å gjøre det.

Takk Jonas og Helena for tipset ditt!

Se sertifikat

Her House

Vold i nære relasjoner risikerer å øke når familier blir tvunget til å isolere seg hjemme på grunn av Corona. Presset på tilfluktsrom og tilfluktsrom for kvinner økte i forbindelse med dette og det var da Hennes hus ble startet. Vi er glade for å kunne hjelpe deg med krisesentre med overnatting via Her House og Nordic Choice i tilfelle disse blir overfylte.

Takk Marika og Jonas for tipset ditt!

Se sertifikat

SOS-barnebyer Finland

Da alle ble satt i karantene i Finland, måtte barn og unge bo hjemme og studere på avstand. Barna som bor i familier der de blir utsatt for fysisk og psykologisk vold synes det er vanskelig, så SOS-barnebyer er der for å hjelpe barna.

Takk, Kirsi for tipset ditt!

Se sertifikat

Kvinnenes krisesenter Österåker

Vold i nære relasjoner risikerer å øke når familier blir tvunget til å isolere seg hjemme på grunn av Corona. Kvinnevernet i Österåker vil være en trygghet du kan henvende deg til om nødvendig.

Takk, Mattias for tipset ditt!

Se sertifikat

Blå Kors

Det er mange barn som har blitt isolert med alkoholiserte forelder, og de er i en forferdelig vanskelig situasjon. Blå Kors Norge kjemper ekstra hardt i disse tider for å kunne hjelpe på alle mulige måter for å forsørge disse barna.

Takk, Espen for tipset ditt!

Stockholms räddningsmission

Virksomheten ble omstrukturert for å kunne hjelpe besøkende på best mulig måte. Eldre som ikke lenger kunne komme å spise i St. Paul, ble i stedet hjulpet med hjemlevering, matbokser og matposer som ble distribuert. Det er viktig at vi bryr oss om hverandre.

Takk, Johan og Julia, for tipset ditt!

Se sertifikat

Göteborgs Räddningsmission

Corona-viruset har påvirket mange av de besøkende hardt. Noen bor veldig overfylt eller har ikke råd til å kjøpe lunsj til barna deres som er hjemme fra skolen er ekstra sårbare. Bymisjonen er der og hjelper på beste måte ved å kjøre matposer hjem, den daglige brøddistribusjonen foregår nå utendørs og lunsjbokser blir distribuert til de som ikke kan gå inn i St. John’s Church og spise.

Takk, Lars, for tipset ditt!

Se sertifikat

Unge Norge

Barn og unge som lever i fattigdom i Norge har ekstra problemer i denne sårbare situasjonen da skolene ble stengt. I løpet av påsken hjalp de til med matpakker og påskeegg til barna. Og å bare være der som en støtte for de som trenger både via telefon eller chat.

Takk, Elisabeth, for tipset ditt!

© Vinci Foundation 2022